Blogista - about

Vuoden vuorotteluvapaa maalla lasten kanssa. Unelma omavaraisuudesta. Miten meni ja mitä jäi käteen - tervetuloa lukemaan.

Decided to take a year off and spend it with my family. House at the countryside, two kids, dream of self-sufficiency. How did it go and was it worth it? Welcome, my dear reader.

perjantai 30. toukokuuta 2014

Tuurijuopon tuleminen

Kelit on lämmenneet ja paikallinen tuurijuoppo ilmaantunut nostamaan lämpötilaa naapureiden pääkopissa.

Homma toimii näin:
Kaikkien (valitettavasti) tuntema, elämän sivuraiteille ajautunut hälläväliä-tyyppi ilmaantuu kesäasuntoonsa. (Varsinainen kesäasunto paloi viime syksyllä ja nyt asumuksen virkaa toimittaa työmaaparakki...) Alkaa päivittäinen naapuriavun tarve. Humalaisen röyhkeydellä tullaan kutsumatta sisälle saakka, tarvitaan vettä, rahaa, kyytiä... mitä milloinkin. Jätetään rapaiset kengänjäljet ja käyttäydytään semisti agressiivisesti. Käydään vessassa ohimennen.

Ollaan. Umpi. Humalassa.

...ja aivan poikkeuksetta autolla liikkeellä.

Nyt kysyy tietämätön maaseudulta, että mitä hittoa tässä pitäisi tehdä? Tekisi mieli tempaista turpaan, mutta pahoinpitelytuomiohan siitä tulee. 
No, auon päätäni yhtä agressiivisesti kuin kylävieras. Tulee itselle turpaan ja kaikille paha mieli.

Soitan poliisille, eikö niin? No mutta! Miten hyvä ajatus!

Arvatkaas kuinka siinä käy? MINÄ KERRON.

Häke: Hälytyskeskus
Minä: kävi tuossa taas tuo nn.nn kännissä mölisemässä. Ja on autolla liikkeellä. Osoite on tuo ja tuo ja lähti sinne ja tännepäin.
Häke: Oletko varma, että oli humalassa?
Minä: No 90% varma
Häke: Että otti alkoholia siinä teillä?
Minä: Ei ottanut, mutta käyttäytyisekavasti. Eikä sillä varmasti ole korttiakaan.

Häke: Eli et ole varma, että on humalassa
Minä: Se ei ole koskaan selvinpäin
Häke: Mistä sen tiedät
Minä: unohda koko juttu

Kaverilla ei ole korttia, koska ajelee humalassa. Kaverilla vaihtuu auto kuukauden välein, koska ajaa humalassa autonsa ojaan. Tyyppiä on kolmen poliisipartion voimin haettu naapurimamman autiotalosta, jonne murtautui kerran ajettuaan auton ojaan.



Poliisia ei saa tilattua paikalle. Jos saa, tulo kestää niin kauan, että tyyppi ehtii kotiinsa pötköttelemään. Seuraamuksia ei tule. Ja jos sattuisi poliisi paikalle tulemaan ja henkilön ns. rysän päältä kiinni saamaan... mitä sitten? Korttia tuolla ei ole muutenkaan. Ei korteilla ajeta. Sakkoja se ei pysty maksamaan ja kerran vuodessa ropsahtava muuntorangaistushan on ilmainen hotelli. Muun ajan vuodesta pitää jollain konstilla päästä liikkumaan ja mikäs siihen sopii kivemmin kuin oma auto. Ei se pikku hutikka mitään tässä konkurssissa tee.

Voisiko joku kertoa, että mitä tässä pitää tehdä ja mitenpäin olla? Niinkö kauan tätä pitää sietää, että oikeasti joko omalta tai naapurin lapselta on henki pois, kun pyöräretki päättyy mutkan takaa holtittomasti koheltavan humalaisen apinan auton alle?

Ilmeisesti on edessä kesä, jolloin vanhemmat kuskaavat lapsiaan autolla kilometrin päähän kavereille, koska ei uskalla päästää fillaroimaan. Siistiä!

1 kommentti:

  1. Ja ennenkuin kukaan edes ehtii yrittää, kerron, että en todellakaan arvostele häken työntekijää. En missään tapauksessa! Tiedän kyllä, että resurssipula on tämänkin ynseän keskustelun takana - työntekijä tietää, että kiinnijäämismahdollisuus on miinusmerkkinen ja poliisia varmaankin tarvitaan muualla.

    VastaaPoista