Blogista - about

Vuoden vuorotteluvapaa maalla lasten kanssa. Unelma omavaraisuudesta. Miten meni ja mitä jäi käteen - tervetuloa lukemaan.

Decided to take a year off and spend it with my family. House at the countryside, two kids, dream of self-sufficiency. How did it go and was it worth it? Welcome, my dear reader.

torstai 12. syyskuuta 2013

Irtiottoja valmisruuasta

Kuten viimeksi lupasin, en aio enää valmiita välipalakeksejä kotiin kantaa. 

...ainakaan toistaiseksi. Nimittäin tähän versioon kuuluvat suklaarouheet ja pähkinämurut maksoivat enemmän kuin kaksi pakettia valmista tavaraa. Mikähän järki siinäkin on?

Totta, puhtaat ja tuoreet raaka-aineet maksavat jostain syystä huomattavasti paljon enemmän kuin eineshyllyn pöperöt. Euron maksalaatikollakin voi todistetusti elää, mutta omasta mielestäni jotain on pahasti vinksallaan tässä maailmassa, kun ihmiset on kapitalistisen ansaintalogiikan varjolla pakotettu täysin eroon luonnosta ja luonnonmukaisesta ruuasta lisäainehelvettiin.

Oma henkilökohtainen vakaumukseni on, että tämän päivän kansantaudit, masennukset, tarkkaavaisuuden häiriöt sekä moninaiset tuki-ja liikuntaelinsairaudet - puhumattakaan kakkostyypin diabeteksestä - olisi pitkälti hoidettavissa ruokavalion muutoksella.  Monellapa ei tähän ole tahtoa tai rahaa kukkarossaan. Ja faktahan on, että pitkälle prosessoitu hiilihydraatti energian ensisijaisena lähteenä aiheuttaa pahempaa riippuvuutta kuin alkoholi tai tupakka. 

Yhtä kaikki, meillä otettiin jälleen (kallis) askel kohti lisäaineettomaampaa elämää. 

Sekaan solahti 4dl vehnäjauhoja, 3dl kaurahiutaleita, 1 tl leivinjauhetta, 1 kananmuna, loraus auringonkukkaöljyä, 1,5dl hedelmäsokeria, 1 rkl hunajaa, suklaa- ja pähkinärouhetta. 

---------------------------------------------------------------------
As promised, I will not carry anymore junk-biscuits home from the store, instead I shall bake them myself.
Here is the result, enjoy :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti