Blogista - about

Vuoden vuorotteluvapaa maalla lasten kanssa. Unelma omavaraisuudesta. Miten meni ja mitä jäi käteen - tervetuloa lukemaan.

Decided to take a year off and spend it with my family. House at the countryside, two kids, dream of self-sufficiency. How did it go and was it worth it? Welcome, my dear reader.

perjantai 14. kesäkuuta 2013

Sadepäivien ruokahommia

Suomen kesä kun nyt taas näytti todellisen karvansa, mikäs sen parempaa ajanvietettä kuin tehdä ruokaa lasten kanssa.

Mitään ihmeellisiä gurmeevemputuksia ei meillä taaskaan ole nähty, mutta hyvää on ollut.

Ensin otetaan ruuanlaittomusiikkia, siitä pitää tulla hyvälle tuulelle... :)



Lättyjä tehtiin oman maan pinaateista, ja hyviä tulikin. Ensin epäröin pinaatin valmistamisen kanssa, koska aiemmin olen käyttänyt vain pakastepinaattia, päädyin sitten lopulta varmuuden välttämiseksi ryöppäämään pinaatit...no ainakaan tällätavalla ei masuväänteitä tullut.

  
Lasten kestosuosikki, eli mokkapalat, ja juhlallisella kuorrutuksella :) Taisi olla kolme senttiä tomusokeritöhnää ja isolla kädellä nompparelleja...



 Kaapinjämäsalaatteja: Ensimmäisessä on edellisen päivän perunat, tuoreita herkkusieniä, pestoa, kapriksia ja kevätsipulia. Omnom. Toisessa kaikki mitä nyt jääkaapin perukoilta löytyy, oman maan salaattia, torilta keltaista tomaattia, fetapurkin, oliivipurkin ja valkosipuleiden jämät.



 Täällä liinan alla muhii iltasämpylät, joiden tekemiseen kun ryhdyin, ei siitä ole päässyt eroon. Nappuloista naapuriin tulevat vaatimaan äidin herkkusämpylöitä :) Pitäisi kai olla tyytyväinen, mutta jauhoallergia nostaa taas päätään ja kädet ovat Saharan autiomaata kuivemmat...

Ja mikä on perjantai ilman pitsaa...siinä sivussa veivattiin korvapuustit. Ovat hiukan aneemisia, koska en löytänyt raesokeria, mutta hyviä senkin edestä!



Leppoisaa viikonloppua, älkää tehkö mitään mitä minä en tekisi ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti